Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

U Funtani službeno predstavljeno peto izdanje međunarodnog turnira na veliku ribu TunIstra – Offshore World Challenge 2019.

 3. rujna 2019. – Brojni uzvanici okupili su se danas u Funtani na ekskluzivnom adrenalinskom doživljaju sportskog lova na veliku ribu pod stručnim vodstvom iskusnih ribolovaca. Bila je to sjajna uvertira u tjedan bogat zanimljivim događajima u Poreču u čijem je središtu jedna od najcjenjenijih domaćih velikih riba – tuna. Od 4. do 7. rujna Poreč će tako biti domaćin 5. međunarodnog kvalifikacijskog turnira u lovu na veliku ribu TunIstra – Offshore World Challenge 2019., a zahvaljujući Tunalicious Street Food Festivalu i Tuna Restaurant Weeku u ukusnim delicijama kraljice Jadranskog mora moći će uživati i svi posjetitelji Poreča.

Treće izdanje Funtana Media Big Game Eventa otvorili su načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta, direktorica Turističke zajednice Funtane Ana Milohanović Čehić, glavni organizator i predsjednik ŠRK-a Big Game 4Tuna Franko Čerin te Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere.

 „Od samog početka Funtana je prepoznala značaj ove manifestacije i izuzetnu priliku za promociju svoje turističke ponude. I ove smo godine odlučili biti promotori ovog adrenalinskog sporta i dati svoju podršku eventu. Želja nam je promovirati akvatorij zapadne obale Istre, specifično Funtane, a koji je dokazano iznimno lovište i jedinstveni ambijent za uživanje u lovu na veliku ribu. Cilj nam je što više ljudi upoznati s ovim sportom, poticati ribolovni turizam tijekom cijele godine, a sve s ciljem obogaćivanja turističke ponude i mogućeg produženja turističke sezone“, istaknula je direktorica Turističke zajednice općine Funtana, Ana Milohanović Čehić.

TunIstra – Offshore World Challenge 2019. ujedno je i najveće natjecanje u Big game fishingu u Hrvatskoj. Radi se, naime, o ribolovu tijekom kojeg se hvataju velike ribe, najčešće plavoperajne tune, sabljarke i morski psi. Podsjetimo, prošlogodišnji turnir obilježen je izuzetno dobrim vremenom koje je pogodovalo iskusnim natjecateljima iz deset zemalja na čak pedesetak brodova.

 „Hrvatska je jako dobro poznata destinacija na svjetskoj karti big game fishinga, a naš je turnir tome uvelike doprinio. Svake godine bilježimo sve veći broj natjecatelja i gledatelja, a ove godine očekujemo šezdesetak ekipa. Tradicionalno, najviše ekipa dolazi iz Italije, Hrvatske i Slovenije, a ove godine imamo prijavljeno i dosta ekipa iz Njemačke, Francuske, Srbije, Ukrajine i Rusije. Svakako nas čeka zanimljiv turnir i ovim putem pozivam sve posjetitelje da nam se svakog dana od četvrtka do subote pridruže u Poreču i uživaju u vrhunskom lovu na veliku ribu“, istaknuo je Franko Čerin, glavni organizator i predsjednik ŠRK-a Big Game 4Tuna.

 Natjecanje je atraktivno i za sve posjetitelje. Posebice polazak brodova s gradske rive koji je najbolje pratiti iza BO Hotela Palazzo. Navečer, pak, također na rivi, svi mogu uživati u napetom i zanimljivom vaganju dnevnih kapitalaca. Na istom će se mjestu sutra u 19:30 sati održati i svečano otvorenje turnira te službeno predstavljanje ovogodišnjih ekipa kao i izvlačenje startnih brojeva.

U tjednu tune održat će se i nikad bogatiji Tunalicious Street Food Festival u sklopu kojeg će od 5. do 7. rujna istinski gurmani i hedonisti uživati u raznovrsnim gastronomskim kornerima poput Tuna Bites Bara, Sushi Bara, Tuna & Sea Food Bara i mnogih drugih koji na porečku rivu donose široku ponudu specijaliteta od svježe tune te druge morske poslastice.

Uz zanimljiv sportski i gastronomski tjedan Porečane i njihove goste očekuje i vrhunska zabava za koju će se pobrinuti DJ te publici već poznati bendovi The A! (5. rujna) i Side Effects (7. rujna). Glazbenu poslasticu za kraj, u subotu, 7. rujna, pružit će popularni i nagrađivani bandovi Pavel i Silente.

Više informacija o samom natjecanju zainteresirani mogu pronaći na službenoj web i Facebook stranici Biggame4tuna.hr, a o popratnom zabavnom programu i Tunalicious Street Food Festivalu na Tunaliciousporec.com te na službenoj Facebook stranici Tunalicious Street Food Festivala.

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana