Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

Česta pitanja

Zdravstvena zaštita turista

Bolnice i klinike postoje u svim većim gradovima a hitna pomoć i ljekarne u svim mjestima. Strani turisti ne plaćaju medicinske usluge ukoliko je Health Care Convention (konvencija o medicinskoj skrbi) potpisana između Hrvatske i zemlje iz koje dolaze. Troškovi medicinskih usluga pruženih osobama koje dolaze iz zemalja s kojima Konvencija o medicinskoj skrbi nije potpisana se naplaćuju direktno korisniku prema cjeniku koštanja. Za pacijente čiji životi su u opasnosti na raspolaganju je hitan transport zrakom (helikopterom) ili morem (gliserom).
Turisti također mogu koristiti i usluge privatnih doktora i zubara gdje plaćaju punu cijenu za sve medicinske usluge. Ljekarna koja je otvorena 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu nalazi se u Puli, Giardini 14, T. +385 (0)52 222551.

Prijava boravka

Kada se prijavite u hotel, hostel, kamp ili apartman, automatski ćete biti registrirani kod policije, što je zakonski propisano. Ukoliko odsjedate kod prijatelja molimo vas da učinite to osobno. U periodu od 24 sata registrirajte se u vama najbližoj policijskoj stanici i nemojte zaboraviti ponijeti svoju putovnicu. Ljubazno ćete biti zamoljeni da popunite nešto papirologije, procedura koja je bitna za vašu osobnu sigurnost i koja vam pomaže prebroditi ikakve neugodnosti koje se mogu dogoditi dok ste na odmoru.

Vremenska zona

GMT plus jedan sat u zimi te GMT plus dva sata ljeti.

Električna energija

Voltaža na gradskoj strujnoj mreži je 220 V, frekvencije 50 Hz, tako da posjetitelji iz SAD-a moraju upotrebljavati transformator, a posjetitelji iz Velike Britanije adapter za europsku strujnu mrežu kako bi mogli koristiti svoje električne uređ‘aje.

Državni praznici i neradni dani:

1. siječnja, Nova Godina
6. siječnja, Sveta tri kralja
Uskrs i Uskrsni ponedjeljak
1. svibnja, Praznik rada
22. lipnja, Dan antifašističke borbe
30. svibnja, Dan državnosti
Tijelovo
5. kolovoza, Dan domovinske zahvalnosti
15. kolovoza, Velika Gospa
1. studenoga, Svi sveti
18. studenog, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata
25. i 26. prosinca, Božićni blagdani

Tijekom državnih praznika sve javne ustanove su zatvorene.

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana