Pretraži smještaj

Pretraži smještaj  

Speleo avantura

JAMA BAREDINE

Upoznajte tajnovitu igru prirode koja je nastajala tisućljećima, daleko od svjetla dana i oka čovjeka… posjetite podzemni svijet JAME BAREDINE.

Za četrdeset minuta ugodne šetnje u pratnji vodiča i “kustosa” posjetit ćete pet dvorana i sići do podzemnog jezera 60 m u dubinu jame.

Ova spilja riznica je stalagmita i stalaktita, podzemnih skulptura realiziranih strpljivim i dugovijekim radom vode. Nastale su tako čudesne sigaste forme od kojih se posebno ističu desetak metara dugačke visoke “zavjese”, vrlo realističan kip Bogorodice, tijelo pastirice Milke, kosi toranj iz Pise, snješko – lučonoša koji je postao zaštitnim znakom ove spilje.

Zanimljivost ovog pustolovnog pothvata je i susret s podzemnim životinjskim svijetom. Vidjet ćete i čovječju ribicu (proteus anguinus), endemsku životinjsku vrstu ovih kraških područja.

Uz jamu su uređeni popratni sadržaji: prodaja suvenira, caffe bar, prostor za Vaš piknik, agro muzej, foto galerija i speleo climbing centar – SPELEOLIT.

ŠPILJA FEŠTINSKO KRALJEVSTVO

U srcu Istre, kraj sela Feštini, nedaleko od Žminja svojim se prirodnim ljepotama ističe špilja Feštinsko kraljevstvo. Prilikom ulaska u špilju ponajprije čujete skladan zvuk kapljica koje od pamtivijeka stvaraju prekrasan podzemni nakit ispod kojega se zrcale jezerca puna vode nakapnice.

Da bi bila dostupna za posjetitelje, u unutrašnjosti su špilje, duboke oko 80 metara, uređene sigurne staze. Špilja obiluje i prekrasnim sigastim oblicima među kojima ćete lako prepoznati ‘čarobnjakov šešir’, ‘kulu babilonsku’ i ogromna ‘šišmiševa krila’ neobično prekrivena ogrankom korijena vinove loze koja se napaja vodom sa špiljskog dna.

Posjetom ovom ‘kraljevstvu’, osim u ljepotama podzemlja, možete uživati i u idiličnom krajoliku obogaćenom popratnim sadržajima, kao što su dječji park, mini farma i bar te suvenirnica.

Ukoliko želite barem na trenutak zaboraviti životnu svakodnevnicu, dođite, posjetite nas i uživajte u Feštinskom kraljevstvu!

Informacije:

Ulaznice:
Djeca 7 – 12 godina = 25 kn
Odrasli = 40 kn

Otvoreno:
od travnja do listopada

Radno vrijeme:
Travanj, svibanj, listopad (IV, V, X):
subotom, nedjeljom, praznicima 10.00 – 18.00
Lipanj – rujan (VI – IX): 10.00 – 18.00
U ostalim mjesecima mogućnost posjeta uz najavu

Detaljne informacije i najava grupa:

Adresa: Mužini 15
Poštanski broj: HR-52341 Žminj
GSM: +385 (0)91 7212854, (0)91 5616327
E-mail: info@sige.hr

Turistička zajednica općine Funtana

Bernarda Borisia 2

HR – 52452 Funtana

 

Tel. +385 52 445 119

E-mail: info@funtana.com

Copyright 2016. Turistička zajednica općine Funtana